joi, 16 noiembrie 2017

Pastă din fasole și legume

Ingrediente:
- Fasole boabe 250 g;
- 2-3 morcovi;
- O rădăcină de păstârnac;
- O rădăcină de pătrunjel;
- Ulei de floarea soarelui 100 ml;
- 2 linguri de semințe de susan măcinate;
- boia de ardei dulce;
- cimbru măcinat;
- fulgi de ardei iute;
- 2- 3 lingurițe de muștar clasic;
- sare, piper;

Se spală fasolea boabe și se pune la înmuiat de seara în apă călduță. Acest pas are rolul de a reduce timpul de fierbere. Se schimbă apa de 2-3 ori.
A doua zi se pune fasolea la fiert și se schimbă apa de 3 ori când începe să fiarbă, apa în care punem fasolea la fiert să fie caldă.. Aruncând această apă se reduc gazele provocate de fasole.Se pune într-un vas fasolea la fiert la foc mic sau într-o oală minune pentru a reduce timpul de fierbere.  
Se fierbe fasolea parțial, apoi adăugam legumele curățate și spălate bine în vasul în care fierbe fasolea, se adaugă sare.
Când fasolea și legumele sunt fierte se lasă la răcorit, apoi se scurge apa în care au fiert.
Când fasolea s-a răcit se pasează cu blenderul împreună cu legumele, trebuie să rezulte o pastă foarte fină. Când doriți un produs foarte fin se poate trece acestă pastă printr-o sită de doua ori.
Se adaugă acum sarea pentru a da gust pastei, piperul,susanul măcinat, boia de ardei dulce, fulgi de ardei iute, cimbru măcinat,  muștarul și uleiul și amestecă foarte bine până se incorporează foarte bine uleiul.Se pot folosi și alte condimente în funcție de preferințele dumneavoastră.
Folosind fasolea de diferite culori, putem obține culori diferite a pastei. Morcovul va da o culoare portocalie,  pastei noastre dar este foarte gustoasă.
Pentru postul care abia a început este o bună alegere pentru micul dejun, alături de felii de pâine prăjită și legume proaspete.

Poftă bună !!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu