vineri, 27 octombrie 2017

ZIUA MONDIALĂ A PÂINII


Această zi, se sărbătorește de câțiva ani prin cercurile de brutari, producătorii celui mai popular aliment de pe planetă.
Nu se știe cine a introdus și de când există această zi, dar Ziua Pâinii imparte aceași dată de 16 octombrie cu Ziua Mondială a Alimentației.
Scopul acestei zile este de a mobiliza guvernele, organizațiile nonguvernamentale și opinia publică, pentru remedierea problemelor de alimentație care afectează majoritatea populației.
Ziua de 16 octombrie este o zi în care putem oferi cuiva o pâine sau un prânz cald. O zi în care pâinea nu mai este spaima regimurilor alimentare de slăbire și mama carbohidraților. E pur și simplu o felie de pâine.
Cu acestă ocazie brutari, brutăriile din țară, bloggeri, revista Brutarul-Cofetarul, diferite organizații guvernamentale și neguvernamentale au marcat evenimentul prin diferite activități dedicate pâini, alimentelor și alimentației.
Unii au organizat concursuri de fotografie legate de realizarea pâinii, simpozioane, ziua porților deschise, expoziții, degustării de pâine, iar unii pur și simplu au oferit un codru de pâine celor nevoiași și în suferință.
Cu această ocazie mulțumim brutarilor, care nu au zile libere și muncesc, zi și noapte pentru a ne oferii nouă acest aliment, cu toate că au de regulă cele mai mici salarii din economie și lucrează în condiții foarte grele (umiditate mare, căldură, schimburi de 12 ore)

Vă mulțumim !!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu