vineri, 24 aprilie 2020

Drob de miel

    De regulă noi îl preparăm pentru a celebra sărbătorile de Paște, alăturându-se altor preparate specifice acestor sărbători.
   Pentru realizare se folosesc:
-organele interne ale mielului-inimă, plămani, ficat, rinichi, carne de miel;
-prapurele de la un miel,
-2 cepe mari tocate;
-3 linguri de griș;
-3 ouă;
-10-12 ouă de prepeliță;
-ulei pentru călit ceapa;
-o legătură de pătrunjel tocat;
-sare;
-piper măcinat;
-piper boabe;
-foi de dafin;
-2-3 morcovi;
Aceste cantități sunt pentru o tavă de drob.
   Toate organele și carnea se pun într-o oală la fiert. În apă se pune sare, foi de dafin, boabe de piper, morcovi, toate cu rolul de a da un gust cât mai plăcut cărnii.Când toate au fiert bine, se scot și se lasă la răcit. Apoi le tocăm cu un cuțit în cubulețe mici de 2-3 mm.
    Se ia un castron mai mare și se pune carnea tocată, ceapa pe care am călit-o în ulei până a devenit sticloasă, grișul, cele 3 ouă care se sarg, sare, piper măcinat și se mestecă foarte bine acest amestec.
    Ouăle de prepeliță se fierb într-un vas, apoi se lasă la răcit și se cojesc.
- Se pregătește o tavă teflonată care este unsă cu ulei, se pune prapurele de miel în tavă asfel încât să se reverse din tavă(daca acesta este destul de mare, dacă nu se lasă pentru a fi pus deasupra peste amestecul de drob), se pune jumătate din amestecul de carne, se presează, apoi punem ouăle de prepeliță fierte unul lăngă altul pe mijlocul tăvi, pe unul sau două rânduri(în acest caz sunt necesare mai multe ouă-se pot folosi și ouă de găină), după dorință, apoi punem și amestecul de carne rămas, se uniformizează suprafața, apoi învelim cu prapurele de miel. Se dă la cuptor până se coace bine. Trebuie să se rumenească la exterior, iar interiorul se verifică cu un betișor de frigărui. Se introduce în drob și la scoatere nu trebuie să ramână amestec crud.
    Noi îl servim cu sos de hrean și smântână (pentru a fi mai ușor se poate adăuga și iaurt) .


Pofta bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu