vineri, 24 aprilie 2020

Pârjoale poloneze

     Un prieten a venit dintr-o excursie unde a mancat la un restaurant  în Amsterdam "pârjoale poloneze". Lui i-au plăcut foarte mult și a făcut rost de rețetă, pe care mi-a dat-o și mie. Ne-a plăcut și nouă și de atunci o facem adeseori.
Pentru rețetă aveți nevoie de :
-0,5 kg carne tocată de porc;
-0,5 kg carne tocată vită;
-2 ouă;
-4 linguri pesmet;
-o ceapă tocată mărunt;
-1/2 linguriță piper alb;
-1/2 linguriță piper negru
-1/2 linguriță nucșoară măcinată;
-o lingură oregano măcinat;
-2 lingurițe muștar boabe;
-2 linguri lapte;
-sare;
-100 g unt;
 
   Se amestecă toate ingredientele enumerate, excluzând untul, apoi din acest amestec se fac 10-12 pârjoale mari.
   Se pune untul într-o tigaie teflonată, se topește și se pun pârjoalele la prăjit.Se lasă pârjoalele să se rumenească pe ambele fețe, apoi se adaugă o cană de apă și se lasă la fiert la foc mic 25-30 de minute, acoperite cu un capac.Prin fieberea lentă, scade apa și se formează un sos în tigaie.
   Aceste pârjoale poloneze se servesc calde cu diverse garnituri.Eu le-am servit cu un piure de cartofi și murături(roșii murate).

                                                                  Poftă bună!





 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu