vineri, 24 aprilie 2020

Pâine de casă

     În aceste zile puteți încerca să vă faceți acasă pâine. Nu necesită mult timp și nici multe ingrediente. Aveți nevoie de :

-500 g făină;
-25 g drojdie proaspătă sau uscată, o linguriță zahăr, 3 linguri apă călduță;
-o cană apă călduță;
-o jumătate de linguriță de sare;
-2 liguri ulei măsline;
-un ou;
-susan;

Mod de preparare:
    Făina e bine să fie cernută pentru aerare (nu-i bai dacă nu puteți face acest lucru), se pune într-un vas mai mare, iar la mijloc se face o gropiță în faină.
    Se pune drojdia, zahărul și cele trei linguri de apă călduță într-o cană, se mestecă până se dizolvă drojdia și zahărul, apoi acest amestec se pune în gropița făcută în făină. În 5-10 minute drojdia va crește, mărindu-și volumul. Acum punem sarea, uleiul de măsline și cana de apă călduță și ne apucam de framântat în jur de 5-10 minute. Se va lăsa coca obținută la dospit în jur de 1 oră, acoperită cu un ștergar.
    Dupa această perioadă se împarte aluatul în două, se frământă obținând doua suluri de aluat ce vor fi împletite în două și se vor pune în tava care a fost în prealabil unsă cu unt(ulei) și tapetată cu faină(varianta 2-se poate pune în tavă hârtie de copt).
   Se va lăsa la dospit în tavă 20 de minute și apoi se va da cu o pensulă cu ou ( se sparge oul întrun bol și se va bate cu furculița până la omogenizare) și apoi se presară cu susan.
   Se bagă tava în cuptorul preâncălzit la temperatura de 180 de grade și se lasă la copt în jur de 35 de minute.
    Spor la treabă!
    Să vedem  ce a ieșit?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu